Granaatappel: De liefde in onze Pani Puri
top of page
Zoeken

Granaatappel: De liefde in onze Pani Puri

In de eerste paar weken van The Pani Puri Bar serveerden we de vulling zonder granaatappel. We merkten echter dat ons recept een verfrissend element miste. Geïnspireerd door mijn neefjes die dagelijks granaatappels als snoep eten, hebben we deze heerlijke vrucht toegevoegd aan onze Pani Puri vulling. Helaas zijn er mensen die onwijs allergisch zijn voor granaatappel of het niet lekker vinden. Voor deze klanten bieden wij de mogelijkheid aan om Pani Puri zonder granaatappel te bestellen. We hebben alle begrip voor allergieën en smaken, over smaak valt niet te twisten.



onze eerste foto
Pani Puri 2020


Wist je dat de granaatappel wordt beschouwd als een liefdesvrucht? In sommige culturen heeft dat een bijzondere plaatst zoals bij de Grieken.

De Griekse mythologie is doordrenkt met verhalen die de granaatappel verbinden met liefde en vruchtbaarheid. Volgens de legende zou Persephone, de godin van de lente, veroordeeld zijn tot een periode van verblijf in de onderwereld omdat ze enkele zaden van een granaatappel had gegeten. Haar hereniging met de bovengrondse wereld markeerde de komst van de lente, wat de granaatappel tot een symbool van vernieuwing en vruchtbaarheid maakte.

De Grieken beschouwen granaatappel ook als een symbool van liefde en huwelijk. Het wordt vaak geschonken bij huwelijken als een teken van vruchtbaarheid en een voorspoedig leven samen. De rijke zaden van de granaatappel worden gezien als een metafoor voor vruchtbaarheid en overvloed, waardoor het een aanvulling is op feestelijke gelegenheden





www.thepanipuribar.nl
Benefits of Granaatappel

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page